Fysik

idealgasser

19. maj 2009 af KeNn1997 (Slettet)

en idealgas er i en beholder med et fast volumen. V=8L og p=1atm.
et varmelegeme opvarmer gassen til 300 c, hvorved trykket stiger.
a) bestem trykket i beholderen efter tmeperaturstigningen?
den varme gas pumpes nu over i en varmeisoleret ballon, hvor gassen forleder sig så trykket i ballonen bliver 2 atm.
b) hvad er ballonens rumfang?
afsæt de tre situationer i et koordinatsystem med tryk ad 1.aksen og rumfang ad 2. aksen.
vælg selv passende enheder.

det oplyses, at R = 0,0821

L*atm/ mol*K enhed til R


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Volumen er fast i begge tilfælde. Benyt dette. Gasmængden er også det samme.


Svar #2
19. maj 2009 af KeNn1997 (Slettet)

Volumen er jo ikke fast da trykker er forskelligt i henholdsvis beholderen og ballonen. Hvis volumen er fast, ville svaret til b jo bare være 8L som opgivet i spørgsmålet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Der er tale om spørgsmål a). Beholderens volumen er fast.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2009 af mathon

a)
isochor:
p2/p1 = T2/T1

p2 = (T2/T1)*p1

b)
isoterm:
p3*V3 = p2*V

V3 = (p2*V2)/p= (p2)*(8 L)/(2 atm)


Skriv et svar til: idealgasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.