Matematik

Geometriske begreber?

19. maj 2009 af Booklover (Slettet)

Hejsa.

Jeg har lige fået mine spørgsmål i mundt. mat. årsprøve. Et af dem lyder:

3. Geometri og trigonometri
Giv en beskrivelse af forskellige geometriske begreber. Gør rede for brugen af sinus og cosinus i en retvinklet og vilkårlig trekant.
 

Kan I komme med eks. på forskellige geometriske begreber man bør have med??

Smil Marie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2009 af himsen (Slettet)

Kig i din matematikbog under geometri og trigonometri


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2009 af infernoofdk (Slettet)

Pythagoras: a^2+b^2=c^2

Sinus:
For en retvinklet trekant gælder, at sinus til en af de to vinkler der ikke er rette er lig med forholdet mellem trekantens hypotenuse og den modstående katete.

Cosinus:
Cosinus til den spidse vinkel i en retvinklet trekant er den hosliggende katete delt med hypotenusen.

Sin(A)/a=Sin(B)/b=Sin(C)/c

Prøv at slå vilkårlig trekant op i din formelsamling.


Skriv et svar til: Geometriske begreber?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.