Fysik

HVILESPÆNDING OG POLSPÆNDING

21. maj 2009 af andersbaby (Slettet)

En elements hvilespænding er 1,10 V. Dets polspænding måles med et voltmeter, hvis modstand er 300 ohm, og voltmeteret viser 0,55 V

A) BEREGN ELEMENTENS INDRE MODSTAND ????

10 af den slags elementer forbindes i serie, og batteriets polspænding måles med det før benytttede voltmeter

B) HVOR MEGET VISER VOLTMETERET?????

10 elementer forbindes nu parallelt, og polspændingen måles som før

c) hvad viser voltmeteret ?????

VIL VÆRE SÅ GLAD HVIS NOGEN KUNNE HJÆLPE


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Du har ligningerne E - Ri*I = Upol  og Upol = Ry*I       

A)  1,1 - Ri*I = 0,55    og 0,55 = 300*I     Brug solve eller isoler I i den anden ligning og sæt ind i den første. HUSK enheder.

B) I serie lægges batteriernes spændinger sammen, så 10*(1,1 - Ri*I) = Upol  og Upol = 300*I.

C) I parallelforbindelse lægges strømstyrkerne sammen: 1,1 - Ri *I = Upol  og Upol = 300*10*I


Skriv et svar til: HVILESPÆNDING OG POLSPÆNDING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.