Matematik

bevis for lineær hældningskoefficient

23. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

Nu har jeg ledt over det hele, jeg ved jeg har det i mine noter, men kan spimpelhen ikk finde det.

jeg har selv prøvet at udlede det.. men kan ikk forstå hvordan man kan skifte y'erne ud, og om man skal starte med at gange eller dividere ligningerne! HJÆLP! hvordan er det det ser ud ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2009 af munk1 (Slettet)

Måske kan du bruge denne side til noget http://uvmat.dk/jr/mathpub/linbevis.htm


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2009 af Isomorphician

Prøv: http://www.frividen.dk/


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

Forskriften for en lineær sammenhæng er per definition:

y = ax +b

hvor a og b er konstanter, og x er den uafhængige variabel, mens y er den afhængige variabel.

Hældningskoefficienten a er liniens hældning, og findes ved fra formlen:

(y2-y1)/(x2-x1) = a

hvor (x1,y1) og (x2,y2) er punkter på linien.

For at bevise dette sætter vi de to punkter ind i hver sin ligning, og isolerer b i hver ligning:

y1=ax1+b

y1-ax1=b

y2=ax2+b

y2-ax2=b

så sætter vi de to udtryk for b lig hinanden:

y2-ax2=y1-ax1

Dernæst samler vi de led hvor x indgår på vensre side:

y2-y1=ax2-ax1

Herefter sættes a uden for en parentes, og denne parentes ganges over på den anden side:

y2-y1=a(x2-x1)

(y2-y1)/(x2-x1)=a


Skriv et svar til: bevis for lineær hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.