Matematik

Lineært bevis for a

23. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

altså, nu har jeg prævet at bevise a=y2-y1/x2-x1

men jeg forstår ikke hvorfor a ikke går ud tilsidst da jeg jo dividere med x2-x1 på begge sider og der så står a-a

nogen der kan forklare mig det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2009 af Isomorphician

Skriv dine udregninger ind.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2009 af Exupery (Slettet)

En ret linie skrives per definition som:

y=ax+b

Og vi kender to punkter på linien

P(x0,y0) og Q(x1,y1)

Vi vil gerne finde hældningskoefficienten, så vi opskriver de to ligninger, vi kender:

y0=ax0+b

y1=ax1+b

Vi skal have b'erne til at forsvinde, så vi starter med at trække de to ligninger fra hinanden:

y1-y0=ax1-ax0

Nu sætter vi så a uden for en parentes:

y1-y0=a(x1-x0)

Hvorefter vi blot dividerer med parentesen på begge sider af lighedstegnet:

a=(y1-y0)/(x1-x0)


Svar #3
23. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

Nåååh !!! du faktorisere bare ?? deeejligt!

100 tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

faktoriserer?


Skriv et svar til: Lineært bevis for a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.