Matematik

Reducering - eksamen

24. maj 2009 af Sjellee (Slettet)

hej allesammen, jeg sidder og skal til skrift. matemtik eksamen i morgen. Sidder lige og gennemgår nogle ting, og er nået til reduktion, da jeg kommer i tvivl om noget .

U = (x+h) ^2 - h(h+2x)

Udtrykket skal reduceres.
Jeg er i tvivl om det sidste led, hvordan det skal reduceres, og er kommet frem til to muligheder:
U = x^2+h^2 + 2xh - h^2 + h* 2x
eller
U = x^2+h^2 + 2xh - h^2 + 2xh

det er det skrevet med fed jeg er i tvivl om - h(h+2x) hvad bliver det når man reducerer?
h^2 + h*2x
eller
h^2+ 2xh

Håber nogen kan hjælpe, så jeg er klar til i morgen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af Isomorphician

Husk at minusparentesen gælder begge led i parentesen.

- h(h + 2x) = -h2 - 2xh = -h2 - 2hx, da faktorernes orden er underordnet.


Svar #2
24. maj 2009 af Sjellee (Slettet)

Nå ja, havde glemt det var en minus parentes! - ups!
okay mange tak, men er det lige meget om man skrive 2hx eller 2xh?
 


Svar #3
24. maj 2009 af Sjellee (Slettet)

Når man reducerer videre bliver udtrykket til sidst
U = x^2

kan det passe?
da h^2 og 2xh går ud med hinanden? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2009 af Isomorphician

Det kan godt passe.

Ja, det er lige meget om du skriver 2xh eller 2hx eller hx2 for den sags skyld.

Tænk på at 2*4*3 er det samme som 4*3*2.


Svar #5
24. maj 2009 af Sjellee (Slettet)

ja det er rigtigt! :)
tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Reducering - eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.