Matematik

Faktorisering af andengradspolynomiet

24. maj 2009 af cleo2000 (Slettet)

Hej alle. Jeg er lidt tabt i denne opgave, så håber der er nogen der kan hjælpe :)

Jeg skal faktorisere andengradspolynomiet
f(x) = 3x2 - 18x + 15

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af mathon

løs
3x2 - 18x + 15 = 0

f(x) = 3(x-rod1)(x-rod2)


Svar #2
24. maj 2009 af cleo2000 (Slettet)

#2

Ah.

rod1 = 1    rod2 = 5

Men skal jeg selv angive hvad x er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2009 af mathon

...x er den variable, som ikke skal angives...


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2009 af MN-P (Slettet)

f(x) = 3x2 - 18x + 15=3(x-1)(x-5)


Skriv et svar til: Faktorisering af andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.