Fysik

lys og brydning

25. maj 2009 af Chris2009 (Slettet)

Hey, har lidt brug for hjælp

Jeg har lavet 2 forsøg:

1.

Øvelsen udføres med den halvcirkel formede plexiglas-figur. Opstillingen laves som vist i figuren. Nu sendes lysstrålen ind mod figurens lige side, således at strålen rammer centrum. Indfaldsvinklen varieres og sammenhørende værdier af indfaldsvinkel og brydningsvinkel noteres i skemaet herunder.

2.

Plexiglas-figuren vendes og lysstrålen sendes nu ind mod den buede side, igen således at strålen rammer centrum.

Herefter har jeg udregnet Henholdsvis nplexi luft og nluft plexi

Jeg skal herefter forklare hvorfor  nplexi luft  * nluft plexi = 1

?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2009 af kieslich (Slettet)

nluft plexi = vluft / vplexi   denne udregning kan du se i bogen. men så gælder jo også nplexi luft = vplexi / vluft.   heraf følger det nemt.


Skriv et svar til: lys og brydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.