Matematik

Betydning af a og b?

26. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Hej..

Hvad er betydningen for a og b i en eksponentielt og linær forskift.. også x

Tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2009 af mathon

y = b*ax , a,b € R+

husker du noget om fremføringsfaktor og begyndelsesværdi ?

hvad er hvad?

y = a*x + b

husker du noget om konstantværdi  og variabelværdi?

hvad er hvad?


Svar #2
26. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

hm er a ikk begyndelsesværdi? hva betyder fremføringsfaktor..

Jo, b er self konstanten..

Hvad nu hvis man forholder sig til et situation..

Jeg har en forskrift y=21*e^0,2x.. det er udviklingen for de faglærte..

Hvad fortæller tallene så?..

eller en linær y=0,135x+0,24..


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2009 af mathon

y = 21*e0,2x = 21*((e0,2)x = 21*1,2214x

21 er begyndelsesværdien (x = 0)
1,2214 er fremføringsfaktoren

.................

y = 0,135x + 0,24

dy/dx = 0,135 = væksten
0,24 er konstantleddet (y-akseskæring i (0;0,24))


Svar #4
27. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Mange tak (:

Men jeg forstår stadig ik hvad fremføringsfaktoren betyder?.. og fx i den sammenghæng..


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2009 af mathon

fremføringsfaktor:

yo = b*axo
y = b*axo+Δx = (b*axo)*aΔx = yoaΔx

hvoraf
y = yoaΔx

for
   Δx    er         y
    1             yo*a1
    2             yo*a2
    3             yo*a  
    .......
    n             yo*an
 

y føres frem med faktor a for hver x-enhed

a kaldes således fremføringsfaktoren

    


Skriv et svar til: Betydning af a og b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.