Fysik

Rumudvidelseskoefficienten

27. maj 2009 af Gieffoodplx (Slettet)

Hej! Så har jeg et spørgsmål angående rumudvidelseskoefficienten γ for en  væske. Mit problem ligger i, at jeg ikke kan gennemskue hvad der sker i beregningen i lærebogen. For mig ser det ud som om at (t-t0) forsvinder i følgende brøk:

1. γ=Vfaktisk-V0/V0(t-to)

2.   = V+Vγg (t-to)-Vo/ Vo(t-to)

3.  = V-V0/V0(t-t0) + V/V0g

4. V-V0/V0(t-t0)+ yg

V/V0 bliver til 1idét V/V0 tilnæmelsesvist er lig med 1. For at præcisér problemet, hvad sker der med (t-t0) mellem trin 2 og 3? På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2009 af mathon

...du løber sur i alle de indeks-angivelser

se
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. maj 2009 af mathon

...hvor du bruger γ i stedet for β


Svar #3
27. maj 2009 af Gieffoodplx (Slettet)

Indeks-angivelserne er noget jeg har fået fra bogen. Jeg skal beklage, at jeg har skrevet det så uoverskueligt op. Jeg vedlægger lige en kopi fra min bog, så du kan se, hvad jeg mener. Min forvirring beror på, hvad der sker med (t-t0) mellem trin 2 og 3 i rumudvidelseskoefficienten. Forsvinder det væk?

Vedhæftet fil:Save0016(2).JPG

Brugbart svar (1)

Svar #4
28. maj 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:mellemregning_1.doc

Svar #5
28. maj 2009 af Gieffoodplx (Slettet)

Præcist! Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Rumudvidelseskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.