Kemi

forskellige spørgsmål til ligevægt

27. maj 2009 af Patricia01 (Slettet)

I en beholder eksisterer følgende ligevægt ved en given temperatur:

2 SO2(g) + O2(g) <---> 2 SO3(g)

a) Opskriv udtrykket for ligevægtskonstanten kp.

Der findes ikke andre gasser end de nævnte i beholderen. Ved en måling bestemmes totaltrykket i beholderen. Endvidere bestemmes partialtrykkene p(SO2) og p(O2). Måleresultaterne er:

p= 6,5 bar

p(SO2) = 3,8 bar

p(O2) = 1,2 bar

b) Beregn partialtrykket p(SO3) i beholderen.

c) Beregn ligevægtskonstanten kp ved den pågældende temperatur.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2009 af mathon

a)
p(SO3)2/(p(SO2)2*p(O2)) = Kp

b)
p(SO3) = p - p(SO2) - p(O2) = (6,5 bar) - (3,8 bar) - (1,2 bar) = 1,5 bar

c)
Kp = (1,5 bar)2/((3,8 bar)2*(1,2 bar)) = 0,129848 bar-1


Skriv et svar til: forskellige spørgsmål til ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.