Historie

Eksamen historie A stx - erfaring?

29. maj 2009 af helenerc (Slettet)

Hejsa.

Jeg skal til historie A eksamen. Vi har 3 timers forberedelse og ½ times eksamination.

Er der nogle der har erfaringer med denne eksamen? - hvordan forbereder man sig bedst muligt, hvor mange notater skal man have med sig ind, hvordan griber man bilagsmaterialet an når man sidder i de tre timer ol.?

Nogle der har lyst til at dele deres guldkorn? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2009 af PedeV (Slettet)

1. Lær det opgivne materiale nogenlunde udenad.

2. Har du taget notater i løbet af året medbringer du dem alle til forberedelse.

3. Du griber kilderne/historiske fremstillinger an på den måde, at du læser dem og er kritisk over for det du læser, brækker teksterne ned og analyserer dem for efterfølgende at byde på en fortolkning - som er i overensstemmelse med hvad du har lært i undervisningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2009 af PedeV (Slettet)

Jeg har ingen erfaring med eksamensformer der siger 3 timers forberedelse og ½ times eksamination. Vi får 24 timers forberedelse og ½ times eksamination i Historie A.

Det vil måske være fordelagtigt at fremlægge din fortolkning eller konklusion umiddelbart efter din problemformulering, for efterfølgende at gå i dybden med "rugbrødsarbejdet"/dine problemstillinger. Det er trods alt bedre, hvis du er i tidsmangel at du har fremlagt fortolkning og mangler 1 problemstilling, end at du mangler at fremlægge din fortolkning.


Svar #3
02. juni 2009 af helenerc (Slettet)

Vores skole har valgt 3-timers formen frem for 24-timers formen fordi man med 24-timers eksamen skal finde supplerende materiale selv, og det har de dårlige erfaringer med..

Der er rigtig mange ting man skal kunne og jeg formoder at det er godt at konne perspektivere til andre tider ol. - så der er mange ting man skal have styr på.

Hvordan tror du/I man skal strukturere de tre timer? Man har jo en del bilagsmateriale og skal samtidig selv finde problemstillinger og få lavet en disposition. Måske kunne det også være rart at læse op på noget om perioden man skal ind og snakke om - hvor meget tror i man kan nå, og hvad er fornuftigt at prioritere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2009 af lauragp (Slettet)

Prøv denne side. Den har været til stor hjælp i min klasse.

http://schreiber-pedersen.dk/historieeksamen/index.html

Held og lykke


Svar #5
08. juni 2009 af helenerc (Slettet)

lauragp - tak for en super god side! :-)

Eneste problem er at vores er med 3 timers forberedelse ... men jeg prøver at omsætte det. Der står rigtig mange relevante ting i hvertfald.

Tak!


Skriv et svar til: Eksamen historie A stx - erfaring?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.