Matematik

x- værdier for diffkvote = 0

29. maj 2009 af stinstin (Slettet)

Hejsa er der nogen der kan forklare hvordan men regner x-værdierne ud for en Differentialkvote på 0??

Jeg har en opgave der hedder:

f(x) = x^3 - 7,5x^2 + 17,75 + 13,125

Differentieret: 3x^2 - 15 + 17,75 = 0...

Jeg får hele tiden et forkert resultat....

StinStin


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2009 af susna (Slettet)

#0
 

f(x) = x^3 - 7,5x^2 + 17,75 (Har du glemt et x her?) + 13,125

f ' (x)=3x^2 - 15x + 17,75 (Hvis du har glemt et x, ellers skal dette led ikke med)

Så prøv igen :-)


Svar #2
29. maj 2009 af stinstin (Slettet)

Ja det er rigtigt....der er x efter 17,75.....

Skal den regnes via Toppunktsformularen??.....tror jeg har førsøgt en 10 gange...!!...ØV..


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2009 af susna (Slettet)

f ' (x) = 0

Skal løses som en almindelig andengradsligning

D=15^2-4*3*17,75 =12

x1= (15 + sqrt(12) )/6   x2= (15 - sqrt(12) )/6
 


Svar #4
01. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Hejsa igen.....nå så var jeg lige til festival...

Tak for svaret...

Men sådan har jeg også regnet den...den skal bare gi noget andet...!!...

x1 = 3,07735

x2 = 1,922

Men resultatet skal være: -1,1385 og 0,8052.....??


Skriv et svar til: x- værdier for diffkvote = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.