Fysik

Radioaktivitet

29. maj 2009 af shufffff (Slettet)

Er der nogen der kan svare på følgende spørgsmål:::

spørgsmål: Hvorfor er udtrykkene N = N_0 * (1/2)^t/T og N = N_0 * e^(-k*t) identiske?

 Jeg har virklig brug for hjælp her...


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2009 af mathon

N = No*e-kt

½No = No*e-kT½

(1/2) = e-kT½           hvoraf ved at opløfte i 1/T½-te

(1/2)1/T½ = e-k      og dermed ved at opløfte i t-te

((1/2)1/T½)t = (e-k)t

(1/2)t/T½ = e-kt

...........

idet
(an)p =  anp
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2009 af mathon

...tillæg
http://peecee.dk/upload/view/97785


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.