Biologi

Oplæg

30. maj 2009 af malenerok (Slettet)

Hejsa!!!

Jeg har lige brug for en smule hjælp.

Jeg har en eksamen hvor jeg har den terminale patient i fokus. (ingen bestemt diagnose) Jeg vil snakker kort om dødsprocessen med et forkus på centralnervesystemet, idet det er et af de steder man har nogle symptomer på, at døden er nær. Herefter vil jeg drage en parallel til medicinering med et fokus på smerter og forskellige præparater og bivirkninger for til sidste at runde aktiv dødshjælp vs. patientens retsstilling vedr. lindring.

Men jeg har lidt et problem!!!! Jeg kan ikke rigtig finde ud af at starte mit oplæg. Hvis der er nogen der har en lille starter, vil den være velmodtaget!!!

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2009 af Jekoa (Slettet)

Det lyder måske lidt banalt, men du kan da altid starte med en disposition - det viser overblik

Altså:

Jeg har trukket emnet x og vil starte med at fortælle om y, hvorefter jeg vil forklare noget om z osv.


Svar #2
30. maj 2009 af malenerok (Slettet)

Ja, det har jeg nok også overvejet, og jeg ved godt det lyder dumt, men jeg føler også at jeg er ved at miste overblik. Lige nu kan jeg slet ikke se mig ud af det. Jeg vil gerne komme med en grund til at jeg vil fortælle om nervesystemet. Hvorfor opstår der talebesvær, sitren, trækninger, smerter osv. Hvad er det konkret der sker i nervesystemet som er årsagen til disse symptomer


Svar #3
30. maj 2009 af malenerok (Slettet)

Altså jeg mener ...... Kan man ligge ud med at sige dette, og så snakke om nervesystemet?

Centralnervesystemet er organismens vigtigste organ for indsamling og behandling af information om omverdenens og organismens tilstand, og for organisering og styring af organismens interne funktioner og dens interaktioner med omverdenen.
Da sygdomsprocesser og farmaka ændrer hjernens funktion, ser jeg det meget centralt at snakke om lige netop dette område.
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. maj 2009 af Jekoa (Slettet)

Nu har jeg kun haft biologi på c-niveau, så kan ikke rigtigt vurdere ægtheden af det, du skriver - men umiddelbart ser det meget fornuftigt ud


Skriv et svar til: Oplæg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.