Matematik

Sandsynlighed

31. maj 2009 af student91 (Slettet)

Hej alle.

Jeg sidder med to matematikopgaver, som jeg overhovedet ikke kan forstå. Er der nogen som kan regne dem ud og fortælle meget nøjagtigt hvad det er man skal gøre? Opgaverne lyder:

- En given eksamen består af tre uafhængige dele. Eksamen er bestået, hvis man består to af delene.
a) Hvad er Oles chancer for at bestå, når han vurderer sandsynlighederne for at bestå de enkelte dele til hhv. 0.8, 0.5 og 0.4
b) Hvis Ole har lov til at gå op tre gange hvor stor er da sandsynligheden for, at han klarer at få sin eksamen, hvis de vurderede sandsynligheder ikke ændrer sig.

- En bestemt multiple choice test består af 8 spørgsmål, hvor der til hvert spørgsmål er 3 svarmuligheder: A, B eller C. En elev vælger at besvare hvert af de 8 spørgsmål ved at kaste en ærlig terning på tilfældig måde. Eleven svarer A, hvis terningen viser 1 eller 2, B hvis den viser 3 eller 4, og C hvis den viser 5 eller 6.
a) Hvad er sandsynligheden for, at eleven slet ikke har nogen rigtige svar?
b) Hvad er sandsynligheden for, at eleven slet ikke har nogen rigtige svar?
c) Hvad er sandsynligheden for, at eleven slet ikke har nogen rigtige svar?
d) Gør rede for de forudsætninger, som ligger til grund for beregningerne i opgave a og c.

På forhånd tak. Mange hilsner student91.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2009 af ibibib (Slettet)

1a)

Der er 4 muligheder for at bestå den samlede eksamen.

B = Bestået og D = Dumpet

De 4 muligheder er BBB, BBD, BDB og DBB.

Udregn hver af de 4 sandsynligheder og læg dem sammen.

1b) Binomialfordelingen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2009 af ibibib (Slettet)

2a) Binomialfordelingen.

2b+c) Læs altid korrektur på dine indlæg.


Svar #3
31. maj 2009 af student91 (Slettet)

Hov, undskyld. Opgaven skal hedde:

- En bestemt multiple choice test består af 8 spørgsmål, hvor der til hvert spørgsmål er 3 svarmuligheder: A, B eller C. En elev vælger at besvare hvert af de 8 spørgsmål ved at kaste en ærlig terning på tilfældig måde. Eleven svarer A, hvis terningen viser 1 eller 2, B hvis den viser 3 eller 4, og C hvis den viser 5 eller 6.
a) Hvad er sandsynligheden for, at eleven slet ikke har nogen rigtige svar?
b) Hvad er sandsynligheden for, at eleven har netop 3 rigtige svar?
c) Hvad er sandsynligheden for, at eleven har mindst 6 rigtige svar?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Du skal benytte binomialfordelingen.

n=8 og p=1/3 og X er antal rigtige svar.

a) P(X=0)

b) P(X=3)

c) P(X≥6)


Svar #5
31. maj 2009 af student91 (Slettet)

Ok. tusinde tak for din hjælp! :)


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.