Matematik

Omskrivning til 2.gradsligning

31. maj 2009 af jungleland (Slettet)

Hejsa

hvordan omskriver man x-3=4/x og 3x+4=5/(x-1) til en andengradsligning ala ax^2+bx+c = 0?

Kom gerne med forklaring

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2009 af Isomorphician

x - 3 = 4/x

gang med x på hver side:

x(x - 3) = 4

parentesen udregnes:

x2 - 3x = 4

4 trækkes fra på begge sider:

x2 - 3x - 4 = 0

Prøv selv med den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

x - 3 = 4/x

Gang igennem med x, idet x ≠ 0:

x2 - 3x = 4

eller

x2 - 3x - 4 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#0 For x≠0:

x-3=4/x                  gang igennem med x

x(x-3)=4                 ie

x2-3x-4=0 ............................. prøv selv med den anden :)


Svar #4
01. juni 2009 af jungleland (Slettet)

Takker for hurtigt svar :)

Fik den anden til 3x^2+1x-9=0


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. juni 2009 af Dynin (Slettet)

#4 ja for x≠1 er det korrekt


Skriv et svar til: Omskrivning til 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.