Matematik

HASTER

01. juni 2009 af SofiePandersen (Slettet)

Er der en der kan hjælpe mig med denne opgave??? Jeg skal finde koordinatsættet/ -sættene, til cirklens skæring med koordinatsystemets 2-akse.

C=(3,-2) r=5

Den må ikke løses på lommeregner (-:

jeg ved godt at koordinatsystemets andenaksen har ligningen x = 0
og at jeg så skal bruge cirklens ligning, det har jeg også gjort :)
jeg fik det til at være:
y2+4y = 12
og det satte jeg så ind i den her: 
 y2+4y -12 = 0 
også er de jo bare en almindelig andengradsligning, men når jeg så løser den andengradsligning får jeg diskriminanten til at være 2 og -6, også når jeg så skal løse den. så bliver det til:
22 +4 * 2 - 12 = 0
også bliver det jo bare 0=0?
og hvis jeg sætter -6 ind, så kommer det til at se sådan her ud:
-62 + 4 * -6 - 12 = 0
også giver det jo -72?
er det mig der er forkert på den, eller?
(-:
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2009 af mathon

(x-3)² + (y+2)² = 5²

skæring med y-aksen kræver x = 0

(0-3)² + (y+2)² = 5²

|y+2|² = 16 = 4²

|y+2| = 4

y = -2±4

y1 = 2     y2 = -6

Sy1 =  (0,2)     Sy2 = (0,-6)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2009 af MN-P (Slettet)

C=(3,-2) r=5

da x værdien for centrum er 3, ligger centrum i afstanden 3 fra 2. aksen.

Tegn en retvinklet trekant. C er det ene hjørne, derfra vandret til 2. aksen. til B (0,-2), hvor der er en ret vinkel. Det tredie punkt ligger på 2. aksen, der hvor cirklen skærer denne.

Brug phytagoras til at beregne den lodrette side i trekanten 32+x2=52

Så ved du hvor højt over og under B cirklen skærer 2. aksen


Skriv et svar til: HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.