Fysik

Energitab i en ledning

01. juni 2009 af kaxper (Slettet)

 Hejsa

jeg skal imorgen op til fysik eksamen, og jeg er næsten parat, jeg har kun en bekrymring, og det er hvis jeg kommer på i noget med højspænding og OHMS lov..
jeg forstår godt ohms lov og det, men det jeg ikke kan finde ud af, er hvordan jeg finder ud af hvad modstanden er i en ledning, når kraftværker sender 400.000 V ud i ledningerne, hvordan kan jeg så finde modstanden?


Svar #1
01. juni 2009 af kaxper (Slettet)

 Er det rigtigt hvi jeg f.eks siger:

V = 400.000
A = 1
R = 400.000 / 1 = 400.000 

og så:

400.000 * 1(i anden) = 400.000 = antal tabte watt :S?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2009 af mathon

...du mener formentlig effekttabet

uden transformation
Ptabuden = R*Ip2

med transformation
Ptabmed = R*Is2 = R*((Np/Ns)*Ip)2 = (Np/Ns)2*(R*Ip2) = (Np/Ns)2*Ptabuden


Svar #3
01. juni 2009 af kaxper (Slettet)

 #2:
tak for dit svar...
men kunne du ikke forklare hvad de forskellige ting står for og hvad det vil give, hvis volten er 400.000. ampere er 0.02 hvordan finder jeg så modstand, og hvad giver det i effekttab, da jeg meget godt ville kunne bruge et eksempel


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2009 af mathon

R = U/I


Svar #5
01. juni 2009 af kaxper (Slettet)

 det ved jeg  :)
men er det realistisk at modstanden i en højspændingsledning er: 0,0000005 ?
0.2 / 400000 = 0,00000005 ? :S


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. juni 2009 af mathon

hvor

Ip strømstyrken i primærsiden
Is strømstyrken i sekundærsiden
Np vindingstal i primærsiden
Ns vindingstal i sekundærsiden


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2009 af mathon

med tilnærmelse kan du regne modstanden konstant
men
effekttabet nedsættes betydeligt

Np/Ns = (230 V)/(400.000 V) = (23/40.000)

Ptabmed = (23/40.000)2*Ptabuden 3*10-7*Ptabuden


Svar #8
01. juni 2009 af kaxper (Slettet)

jeg kan simpelthen ikke få det til at passe, modstanden er ikke særlig stor vel?
kan det godt passe i et normalt stik, at det er
230 V
1 A
så er modstanden kun 0,00434782609 ?
Kan det virkelig godt passe den kun mister det pr. sekund ? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. juni 2009 af mathon

dit eksempel:
R = (230 V)/(1 A) = (230 Ω*A)/(1 A) = 230 Ω

...men hold
nu
modstand for sig og effekt for sig


Svar #10
01. juni 2009 af kaxper (Slettet)

 hvad er effekttabet så :D?
230 Watt :)?


Svar #11
01. juni 2009 af kaxper (Slettet)

 så energitab pr. sek hvis volt er 400.000. ampere er: 0,02
modstand = 20.000.000

0,02 * 0,02 * 20.000.000 = 8000 watt ( i energitab?

Er det rigtigt?


Svar #12
01. juni 2009 af kaxper (Slettet)

 .


Skriv et svar til: Energitab i en ledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.