Biologi

HJÆLP: Forklaring af figur

02. juni 2009 af MaleneHein (Slettet)

 Hej alle sammen :) 

Jeg sidder midt i en 24 timers biologi eksamen, og mangler hjælp til forklaring og forståelse af en figur. Figuren vedhæftet som fil og hedder 7.23 - Genmutationer- Jeg forstår ikke hvad det er der sker når baseparrene byttes ud og hvorfor at der ved nogle typer genmutationer ændres tripletter?

Håber at der er nogle der kan hjælpe!!?? 

K.H. Malene 

Figuren er også på dette link : 

http://biologibogen.systime.dk/fileadmin/filer/figurer/Figur7.23.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Der kan godt ske punktmutationer i DNAet, uden at det har en effekt på det endelig protein. Det kræver blot, at mutationen er til et nukleotid, som også danner den samme aminosyre.

Du kan kigge på denne tegning: http://followchemistry.files.wordpress.com/2008/08/amino-acid-table-singlet-code.png

Der kan du se, at der er flere forskellige codoner, som koder for samme aminosyrer eller stopsekvens.

Husk dog, at du skal "spejle" linkets codonsekvenser, da tager udgangspunkt i mRNA-strengen, mens dit link tager udgangspunkt i DNA-strengen (derfor skal T=U, C=G, A=T, G=C)


Svar #2
02. juni 2009 af MaleneHein (Slettet)

 PUHA det var en meget faglig forklaring, forstår ikke særlig meget af det, men tak for hjælpen.. :) 


Skriv et svar til: HJÆLP: Forklaring af figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.