Fysik

Harmoniske svingninger

02. juni 2009 af ramfred (Slettet)

Jeg skal behandle en svingning vha. differentialregning

total vægten er 209,9g

Mit spørgsmål er så, hvordan kan jeg behandle svingning vha differentialregning?
 


Svar #1
02. juni 2009 af ramfred (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hookes lov og Newtons anden lov kan du opstille en andenordensdifferentialligning, som du kan løse.


Svar #3
02. juni 2009 af ramfred (Slettet)

F=m*a

F=-k*x

m*a=-k*x

og hvad skal jeg løse den med henblik på?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2009 af Kazzopi (Slettet)

 Altså x''(t)=-k/m·x

Denne har løsningen: x(t)=A·sin(w·t)+B·cos(w·t), som så lige skal fortolkes lidt..


Svar #5
02. juni 2009 af ramfred (Slettet)

tak for svarene, jeg prøver at kigge lidt på det


Skriv et svar til: Harmoniske svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.