Fysik

Halveringstid

02. juni 2009 af Benn123 (Slettet)

Har et eksempel i min bog der lyder således(om halveringstid):

k = 0,003s-1

Halveringstiden bliver: T½= ln(2) / 0,003s-1 = 231s (3,85 min)


Det er skam også fint nok, men nu får jeg en opgave, der lyder således:

En bestemt radioaktiv kilde indeholder til at starte med 2*10^5 kerner. Halveringstiden er 138,8 dage.

Herudfra skal jeg så regne nogle forskellige ting.


I det første eksempel fik ejg halveringstiden i sekunder. Vil det sige at jeg skal omregne 138,8 dage til sekunder, før jeg ka begynde at sætte ind i formler osv???
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Ikke hvis du vælger at holde hastighedskonstanten (k) i dage. Men ellers ja.

Du finder jo k ud fra k = ln(2)/t1/2


Svar #2
02. juni 2009 af Benn123 (Slettet)

hvis jeg så fandt k ud fra den formel du lige gav mig, ville enheden så stadig være s-1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Nej, enheden udspringer altid af de enheder, man sætter ind formlen (logisk nok). Da den eneste enhed du bruger er "dage", vil du få 1/dage = dage^(-1) = pr. dag


Svar #4
02. juni 2009 af Benn123 (Slettet)

super duper. mange tak!


Skriv et svar til: Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.