Biologi

Biologi B(diabetes)hjæælp plzzz

02. juni 2009 af Gobii (Slettet)

1. rede for hvordan hormonet insulin dannes og hvordan dets niveau i bloet reguleres.

2. Hvordan udnytter vi kulhydrater i kroppen,Hvordan omsættes disse stoffer i kroppen lige efter et måltid og lang til efter et måltid?

pleeeeeeaz hjælp har virkelig brug for.

Takkkkkkkkkk


Svar #1
02. juni 2009 af Gobii (Slettet)

plz hjælp????????


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2009 af Zipzap112 (Slettet)

1. Se diskussionen i denne tråd: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=693750

2. Vi bruger kulhydrat (i sær glukose) som en helt central del af vores cellulære respiration (ud fra glukose laver vi kemisk energi i form af ATP). I sær neuroner er afhængige af glukosetilførelse, da de har et stort energiforbrug og dårligt kan udnytte energien i andre stoffer (fx fedtsyrer, hvilket giver dødsensfarlige følger for undermedicinerede diabetspatienter). Desuden bruges kulhydrat til mange andre processer i kroppen, fx påsættes mange af kroppens receptorer kylhydratmolekyler og opnår derigennem deres unikke struktur (kig fx her på forskellen mellem antigener i ABO-systemet).

Når du indtager mad, indtager du kulhydrat i forskellige opbygning. Nogle er monosakkarider (fx glukose (druesukker) eller fruktose), andet er disakkaradier, men det meste er i form af meget lange polysakkarider (fx amylose (stivelse)). Fælles for det altsammen er, at vi kun kan optage monosakkariderne, så gennem tarmsystemet sker der en hastig nedbrydelse (ved hjælp af hydrolaser som amylase), så monosakkariderne kan optages gennem tyndtarmsvæggen. Derefter fragtes de optagede næringsstoffer til leveren, hvor det kan oplagres som glykogen eller omdannes til andre stoffer. Herfra kan det sendes videre til resten af kroppens celler, hvor det også kan oplagres som glykogen eller omdannes til triglycerider og placeres i adipøst væv (fedtvæv).


Svar #3
02. juni 2009 af Gobii (Slettet)

Takkk

men jeg har nogle figur som jeg virkelig ikke fatter. bl.a om kulhydratomsætning efter et måltid. Hvis du har den bog Fysiologibogen den levende krop. på s. 179.???


Skriv et svar til: Biologi B(diabetes)hjæælp plzzz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.