Matematik

faktorisering ???

02. juni 2009 af Nokia n70 (Slettet)

Er løbet ind i et større problem! Nogen der har en idé til hvordan man regner nedenstående opgave

På forhånd tak

f(x) = (x-1)*(x+3)

Omskriv denne faktorisering til et polynomium på den generelle form:

f(x) = x2 + bx + c

Du kan illustrere din løsning i et koordinatsystem.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2009 af Xyxoz (Slettet)

Hvis du ganger parentesen ud står der:

f(x) =  x2 + 3x - x - 3 = x2 + 2x - 3

Som er af formen for et andengradspolynomium.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2009 af susna (Slettet)

Du ganger ind i parentesen og sammenligner koefficienterne.

(x-1)(x+3) = x2 - x + 3x  - 3 = x2 + 2x -3  hvilket vil sige at b = 2 og c = -3.

Så laver du en tegning.


Svar #3
02. juni 2009 af Nokia n70 (Slettet)

 Tak for de hurtige svar :D


Svar #4
02. juni 2009 af Nokia n70 (Slettet)

 Men hvordan gør jeg når jeg skal tegne den i ex. graph eller noget ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2009 af Isomorphician

#4: Du indtaster udtrykket på højresiden i #0.


Svar #6
02. juni 2009 af Nokia n70 (Slettet)

 Jeg forstår ikke helt i hvilket program?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

Ti-interactive ville være et udemærket program. Vælg graf, og sæt y(x) = andengradsligningen, med x som uafhængig variabel.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. juni 2009 af Isomorphician

#5 var til Graph.


Svar #9
02. juni 2009 af Nokia n70 (Slettet)

 #8 men hvad mener du med #0 i højresiden( jeg er ikke god til graph)


Brugbart svar (1)

Svar #10
02. juni 2009 af Isomorphician

f(x) = (x-1)*(x+3)

Tryk "Insert" på tastaturet, når du er inde i Graph.

I feltet Funktionsforskrift indtaster du det jeg har markeret med fed skrift ovenfor.


Svar #11
02. juni 2009 af Nokia n70 (Slettet)

 Mange  tak

det er bare super 


Skriv et svar til: faktorisering ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.