Matematik

X-værdi for diffkvote 7

02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Er denne mon rigtig differentieret?

2x^3 +1,5x +x^2

= 6x^2 + 2x +1,5....(den sidste x-værdi går fra??)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2009 af peter lind

Både og. Det du skriver i tredje linje er den afledede af funktionen i anden linje ikke som du skriver identisk med funktionen i anden linje.


Svar #2
02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Så jeg kan bruge 6x^2 + 2x + 1,5 til at finde x- værdier for diff kvote på 7??

Altså 6x^2 + 2x + 1,5 = 7

6x^2 +2x +1,5 - 1,5 = 7 - 1,5 = 5,5

og så dividere de 5,5 med 2 og bagefter med 6....det er forkert ikke?? ved ikke lige hvordan jeg ellers skal gøre....skal finde 2 x-værdier


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2009 af peter lind

Det du får  er en andengradsligning som du må løse. Træk de 5,5 over på venstre side, så har du den mere almindelige form for andengradsligningen. Derefter finder du deskriminanten.


Svar #4
02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Altså 6x^2 + 2x - 5,5...?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2009 af peter lind

Ja


Svar #6
02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

: )...tak for din hjælp...jeg fortsætter kampen i morn...

Sov godt....


Skriv et svar til: X-værdi for diffkvote 7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.