Matematik

x-værdi for diffkvote 49

04. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Hejsa igen...

Nu har jeg så endelig fundet ud af at regne x-værdien ud for en diffkvote i 2 grads polynomium...

Men hvad så med denne:

f´(x) = 4x^3 + 3x^2 + 2x + 1....

Skal den løses som en ligning....eller via diskriminant og rodformel??

Har forsøgt begge....de blev forkete...måske har jeg lavet regnefejl....


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Jeg forstår ikke spørgsmålet. Vil du finde ud af, hvornår f'(x) er lig med 0?

Du kan gætte en rod. Tjek eventuelt hvilke rationale rødder, der er mulige.


Svar #2
04. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Nej jeg skal finde koordinatsættet til Tangentligningen: y = 49x - 67.....

Altså må man vel starte med at regne x-værdien ud for diffkvote 49 ikke?

Jeg har forsøgt at løse den som en ligning men det lykkeds ikke....sådan:

4x^3 + 3x^2 + 2x + 1 = 49 -1 / 2

4x^3 + 3x^2 = 24 /3 = 8...skal jeg så tage 2roden?...det har jeg nemlig prøvet men resultatet blev forkert!

4x^3 = 5,6568 / 4 = 1,4142 og så 3roden = 3,567 men den skal gi 2!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2009 af NejTilSvampe

  du skal finde en fælles hældning med linien og grafen. så start med at differentiere og sæt f'(x) lig med hældningen af din tangent.

f'(x)= 12x^2+6x+2

f'(x) = 49

12x^2 + 6x +2 = 49

håber du kan resten selv.


Svar #4
04. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Ja!...men jeg har allerede differentieret den....den originale funktion er en 4grads...!!..


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Så må du løse tredjegradsligningen. Evt. ved at gætte en rod, eller ved at gøre det grafisk.

Jeg kan ikke forstå, hvad det er, du foretager dig her:

"4x^3 + 3x^2 + 2x + 1 = 49 -1 / 2

4x^3 + 3x^2 = 24 /3 = 8...skal jeg så tage 2roden?...det har jeg nemlig prøvet men resultatet blev forkert!

4x^3 = 5,6568 / 4 = 1,4142 og så 3roden = 3,567 men den skal gi 2!!"

I første linje, hvorfor trækker du 1/2 fra 49?

Hvorfor forsvinder leddet med 2x fra linje et til to?

Og hvorfor forsvinder leddet 3x^2 fra linje to til tre?


Svar #6
06. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Altså:

4x^3 + 3x^2 + 2x + 1 - 1= 49 - 1 = 48

4x^3 + 3x^2 + 2x / 2 = 48 / 2

4x^3 + 3x^2 = 24....osv....

Jeg trækker ikke en halv fra....-1 først og så divideret med 2 (/2)...


Skriv et svar til: x-værdi for diffkvote 49

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.