Matematik

Omskriv f(x) til f(x) = b * e^kx

06. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Hejsa jeg skal omskrive en funktion til en anden....

Men hvordan fås opløftningen??

f(x) = 1,001 * 1,119^x skal omskrives til

f(x) = b *e^kx

Jeg kan umiddelbart i opgavebeskrivelsen se at b = 1,001

F(x) = 1,001 * e...men forstår ikke hvordan jeg finder opløftningen....som skal være 0,1124x

Opløftningen er altså k...hvad pracis er k?? forstår det ikke helt...


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2009 af mathon

anvend sammehængen

ax = eln(a)x

f(x) = 1,001*1,119= 1,001*eln(1,119)x = 1,001*e0,112435x


Svar #2
06. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Tak: )

Synes ellers jeg havde forsøgt den mulighed....men der kan man bare se!!....

Indimellem skal man bare ha´et spark i......; )


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2010 af kinke123 (Slettet)

Hvordan går man så fra f(x)=b*e^kx til f(x)=b*a^x? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2010 af mathon

    (ek)x = ax


Skriv et svar til: Omskriv f(x) til f(x) = b * e^kx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.