Matematik

Sinus, cosinus og tangens

06. juni 2009 af cille92 (Slettet)

Hej.. Jeg sidder med et eksamensspørgsmål, og skal op d. 23/6 09..jeg kæmper lidt med nedenstående spørgsmål (er sproglig:) )

Hvad er formlerne for sinus, cosinus og tangens til en spidsvinkel i en retvinklet trekant?

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2009 af mathon

se
definition af trigonometriske funktioner
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

For at få det på det rene, så har vi i en retvinklet trekant, at begge ikke-rette vinkler er spidse.

Hvis v er en af de to spidste vinkler, så er

cos(v) = (længden af hosliggende katete)/(længden af hypotenusen),

sin(v) = (...modstående katete)/(...hypotenusen),

tan(v)=(...modstående katete)/(...hosliggende katete).

Det er de formler, der henvises til.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2009 af keg (Slettet)

sin =modstående katete/ hypotenusen

cos= hosliggende katete/hyp

tan= modst/hosll.


Skriv et svar til: Sinus, cosinus og tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.