Matematik

Faktorisering!

07. juni 2009 af afa 1 (Slettet)

Hej

Vi skal op i mundlig matematik i morgen, og vi har sindsygt meget brug for lidt hjælp!

Et af spørgsmålene lyder:

Forklar om faktorisering. 

Er der nogen der kan sige os, hvad begrebet helt bestemt betyder?

På forhånd tak :)

Hilsen de to stressede! :P


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af Isomorphician

http://da.wikipedia.org/wiki/Faktorisering


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2009 af MN-P (Slettet)

faktorisering

det er et af de nye ord, som jeg er stødt på i matematikken her 10 år efter jeg selv forlod undervisningen.

Tidligere hed det at opløse i faktorer.

Faktorer er størrelser, der skal ganges sammen.

Det givne udtryk skal laves om til størrelser der ganget sammen giver udtrykket du fik opgivet.

Det kan være tal: 60=6*10=2*3*2*5

det kan være indhold i parenteser: a2+2ab+b2=(a+b)(a+b)

eller en kombination 3x+9=3*(x+3)

Ofte vil en opgave om fakturering indeholde størrelser fremkommet ved at to ens parenteser er ganget sammen (som i eksemblet ovenfor) eller to parenteser med + i den ene og - i den anden og ellers ens

x2-4x+4=(x-2)(x-2)

x2-16=(x+4)(x-4)


Skriv et svar til: Faktorisering!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.