Matematik

Diagonalen på et kvadrat?

07. juni 2009 af MiLL92 (Slettet)

Jeg kan ikke huske hvordan man regner længden af diagonalen i et kvadrat? Nogle der kan hjælpe mig, skal snart til eksamen!

På forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af Isomorphician

Diagonalen er lig hypotenusen i en retvinklet trekant hvor kateterne er lig kvadratets sider.


Svar #2
07. juni 2009 af MiLL92 (Slettet)

Ups jeg mente i et rektangel :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2009 af Isomorphician

Det er næsten det samme. Du skal også bruge Pythagoras:

|diagonal|2 = |side1|2 * |side2|2


Svar #4
07. juni 2009 af MiLL92 (Slettet)

Tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2009 af Isomorphician

Rettelse til #3:

Jeg kom til at skrive:

|diagonal|2 = |side1|2 * |side2|2

Der skulle selvfølgelig stå:

|diagonal|2 = |side1|2 + |side2|2

(a la c2 = a2 + b2)


Svar #6
07. juni 2009 af MiLL92 (Slettet)

hehe okay, mange tak (:


Skriv et svar til: Diagonalen på et kvadrat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.