Historie

Slaveriet under den Amerikanske borgerkrig

08. juni 2009 af 1234567ii (Slettet)

Hej alle.

Optakten til hele den amerikanske borgerkrig foregik gennem slaverne, og især deres rettigheder i syden. Her var der uoverenstemmelser med nordens slavepolitik, og dette mundede ud i en borgerkrig mellem nord og syd.

Jeg har fået til opgave at analysere to tekster, som er udformet under den Amerikanske borgerkrig. Jeg vil gerne have hjælp til at analyse delen, og til hvordan at jeg skal gribe sådan en tekst an. Er det en pålidelig kilde, og hvilke hjælpemidler bruger William Harper til at overbevise os om, at han i virkeligheden har ret? Han er som sagt jurist, og baserer nok det mest af sin argumentation på fakta, og hvad der virker logisk. Men hvordan griber jeg teksten an og måske perspektiverer det?

Den første tekst er skrevet af William Harper og hedder "Memoir on Slavery" og er fra 1837. William Harper beklædte mange høje embeder i South Carolina, bl.a. var han Speaker i parlamentet, højesteretsdommer og kansler. Harper er for slaveri og prøver således at finde argumenter i mod slaveriet. Dette gør han ved at flytte problemet over på andre problemer såsom børnearbejde og generelle grusomheder, som finder sted i samfundet.

Teksten er vedhæftet som 32.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: 32.doc

Svar #1
08. juni 2009 af 1234567ii (Slettet)

Den anden tekst er udformet, da The American Anti-Slavery society blev dannet i Philadelphia d. 4 december 1833. Her fremlagde de et frihedsbrev, hvis formål var at stoppe slaveriet.

Her er det således en nordstatsmand, der argumenterer for sin sag. Jeg skal derfor opstille holdningerne overfor hinanden, og diskutere hver isærs holdninger med henblik på slaveriet. Hvilke grunde og argumenter benytter de to sig af, og hvilke hjælpemidler benytter de sig af? Nordstatsmanden snakker i sær meget om det etiske bag ved slaveriet, og trækker især religionen ind som hjælpemiddel. Dette kunne også være meget stærkt, eftersom at folk på dette tidspunkt var meget religiøse, hvorimod at de sorte forholdte sig som hedningen, og havde derfor ikke fokus. Brevet er også meget direkte beskrevet, og siger direkte, "SLAVERI ER EN FORBRYDELSE", men det argumenterer måske ikke sin sag lige så godt som juristen. De to tekster benytter sig at forskellige hjælpemidler, hvor appelformerne logos, etos og patos bliver taget i brug, og har hver især deres bestemte formål i argumentationen. Nogen der kan supplere med gode observationer. Gode spørgsmål er som sagt guld værd.

Henvisning til bilag: 34

På forhånd tak,.

Vedhæftet fil:34.doc

Skriv et svar til: Slaveriet under den Amerikanske borgerkrig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.