Matematik

Pythagoras sætning - Ensvinklede trekanter

08. juni 2009 af stray (Slettet)

Hej alle ; )

Jeg sidder og arbejder på min disposition til eksamen, men kan bare ikke finde ud af om det ville være relevant at inddrage Pythagoras sætning, når ekssamensspørgsmålet drejer sig om ensvinklede trekanter. Jeg har forsøgt at finde en sammenhæng, men det er ikke lykkedes for mig. Nogen der kan hjælpe?

Pfh tak : )


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2009 af morell18 (Slettet)

hvis dit hovedspørgsmål er om ensvinklet treanter er det du skal nå, men da det stor sandsynlighed ikke vil tage dig 20 min, er det normalt at snakke om anre ting ind for området. som feks. kat2+kat2=hyp2

og sinV=mod/hyp

cosV=hos/hyp

tanV=mod/hos


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Pas på... Pythagoras' Læresætning, gælder kun for RETvinklede trekanter.

ENSvinklede trekanter er ikke nødvendigvis RETvinklede...


Skriv et svar til: Pythagoras sætning - Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.