Matematik

finde to sidder af en trekant/firkant.

08. juni 2009 af muddi8220 (Slettet)

Hej

Jeg har et spørgsmål, som jeg ikke har kunnet finde svaret på.

problemet er at jeg skal finde to sidder af en trekant/firkant.

Hvis man har en trekant/firkant så har jeg diagonalen, og den er på 25 meter.

problemet er at jeg ikke kan finde a eller b. jeg ved at firkantens/trekantens ende er 90 grader.

men vil gerne finde de to andre sidder og dette tænkte jeg at man kunne gøre via pythagoras-lærersætning, men dette har jeg ikke kunne finde ud af.

for at forklare hvad det er:

det er en firkant, men siger trekant, fordi jeg kun har diagonalen, og dermed har jeg hypotenusen.

HÅBER NOGEN KAN HJÆLPE HURTIGST MULIGT.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2009 af morell18 (Slettet)

du kan ikke finde de andre når du har 2 ubekendte, der skal være en og kun en.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2009 af keg (Slettet)

så skal det også være et kvadrat, hvis du ikke har flere oplysninger


Svar #3
08. juni 2009 af muddi8220 (Slettet)

#1 der er jo også kun en????

#2 en kvadrat er jo en firkant der er lige på alle sider ik ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2009 af keg (Slettet)

jep


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2009 af NejTilSvampe

  #3 - hvis det er en kvadrat så er den jo forholdvis let.

a^2 + a^2 = c^2

2a^2 = c^2


Svar #6
08. juni 2009 af muddi8220 (Slettet)

#4

så er det en kvadrat....

#5

bruger du pythagoras?

den hedder jo: a^2 +´b^2 = c^2

og kan ikke lige se svaret i dit svar.


Skriv et svar til: finde to sidder af en trekant/firkant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.