Matematik

Finde x-værdi for: f(x) = b*e^kx

10. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Hejsa....

Jeg skal finde x-værdien for:

f(x) = b*e^kx

10 = 5+15.1 * e^-0,046*x

Jeg har forsøgt med:

10 = 5 + 15,1 *e^-0,046/10

Men det gav ikke det rigtige resultat....nogle forslag til hvordan den ellers skal regens??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Start med at trække 5 fra på begge sider.


Svar #2
10. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Ok....

så bliver det:

5 = 15,1 *e^-0,046*x

5/15,1 = e^-0,046*x

0,331125828 = e^-0,04^6*x

Hvad så herfra??


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Så skal du tage logaritmen på hver side. Du kan med fordel bruge LN.


Svar #4
10. juni 2009 af stinstin (Slettet)

LN??...ikke in?.....OK...

må lige forsøge engang til....min lommeregner er ret simpel...så.....


Svar #5
11. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Det kan jeg altså heller ikke lige se hvordan man gør!!

log(0,331125828) = log(-0,046)

??....


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Det er ikke korrekt.

Du skal bruge LN eller ln, eller hvad du nu kalder den.

Brug den og samtidig skal du så bruge regnereglen, at ln(a^x) = x*ln(a).


Skriv et svar til: Finde x-værdi for: f(x) = b*e^kx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.