Matematik

Disposition

10. juni 2009 af stray (Slettet)

Jeg sidder og skal lave en disposition til mit eksamensspørgsmål om ensvinklede trekanter. Problemet er bare at jeg ikke kan få stoffet til at ylde de 20 min. ud. Indtil videre har jeg medtaget definitionen af ensvinklede trekanter og forstørrelsesfaktoren, eksempel på afstandsbestemmelse vha ensvinklede trekanter, og beregning af en flagstangs højde.

ER det normalt at man ved eksamen også snakker om andre emner, end det man har trukket? Ville gern inddrage emner som pythagoras sætning og cos, sin, tan, men ved ikke hvordan jeg skal kæde det sammen med ensvinklede trekanter, og om det har nogen relevans. Nogen der kan hjælpe mig med at finde ud af dette?

Håber meget at i kan hjælpe, for eksamen nærmer sig med hastige skridt.

På forhånd mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Hvis emnet er ensvinklede trekanter, er det da oplagt at inddrage enhedscirklen og evt. snakke lidt om Sinus, Cosinus og Tangens. Her er det jo læren om de ensvinklede trekanter, som gør, at det hele hænger sammen...

Det ville imponere mig, hvis jeg var censor!


Svar #2
10. juni 2009 af stray (Slettet)

Det har jeg overhovedet ikke tænkt på ^^ tak skal du have!

P.S. Til alle andre: Flere ideer er stadig meget velkomne : )


Svar #3
10. juni 2009 af stray (Slettet)

Forresten Math, når du nu siger at læren om  ensvinklede trekanter gør at det hele hænger sammen, hvad mener du så? I hvilken sammenhæng? Jeg har forsøgt at læse lidt på det rundt omkring og i min bog, men jeg har ikke fundet noget der kunne forklare mig det.


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Det er jo fordi, i enhedscirklen, er radius = hypotenusen jo altid 1. (Deraf navnet...)

Det er selve definitionen på Sinus og Cosinus, at man projicerer det punkt, hvor vinklen rammer cirkelperiferien ned på hhv. y- og x-aksen.

Og da hypotenusen er 1, kan man jo bare gange hele skidtet op med en faktor, og så passer det jo pludselig på alle retvinklede trekanter.

Og tager man så skridtet endnu videre, så er både beviset for Sinusrelationerne og Cosinusrelationerne bygget på retvinklede trekanter. Derfor hænger det hele sammen vha. ensvinklede trekanter... :-)

Held og lykke med eksamen...


Skriv et svar til: Disposition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.