Matematik
hjælp til en matematikopgave
11. december 2004 af
cs (Slettet)
Hej er der nogle der kan og vil hjælpe med denne opg.
En plan a har ligningen 2x+3y-z=8
1) bestem den parameterfremstilling for den linje gennem O som er normal til planen.
2)Bestem projektionen af punktet O(0,0,0) på planen a.
3) bestem spejlbilledet af punktet O i planen a
på forhånd tak
En plan a har ligningen 2x+3y-z=8
1) bestem den parameterfremstilling for den linje gennem O som er normal til planen.
2)Bestem projektionen af punktet O(0,0,0) på planen a.
3) bestem spejlbilledet af punktet O i planen a
på forhånd tak
Svar #1
11. december 2004 af Epsilon (Slettet)
Hmmm...ok, siden det nu kun er jul en gang om året, så lad gå da :)
1) Brug en normalvektor for planen som en retningsvektor for linjen. Da origo (0,0,0) ligger på linien, kan du let opskrive en parameterfremstilling.
2) Vink: Linien er normal til planen. Hvad betyder det for projektionen af origo på planen?
3) Den her er meget nem, hvis du har brugt hintet i 2).
//Singularity
1) Brug en normalvektor for planen som en retningsvektor for linjen. Da origo (0,0,0) ligger på linien, kan du let opskrive en parameterfremstilling.
2) Vink: Linien er normal til planen. Hvad betyder det for projektionen af origo på planen?
3) Den her er meget nem, hvis du har brugt hintet i 2).
//Singularity
Svar #2
11. december 2004 af cs (Slettet)
a) det vil sige at normal eller retningsvektoren bliver (2,3,-1), men kommer den så til at hedde.
(x,y,z)=(0,0,0)+t(2,3,-1).
b) her står at projektionen af P(a) på planen a med normalvektor n kan findes som skæringspunktet ml. a og en linje gennem p med n som retningsvektor, men hvorledes finder jeg skæringen.
(x,y,z)=(0,0,0)+t(2,3,-1).
b) her står at projektionen af P(a) på planen a med normalvektor n kan findes som skæringspunktet ml. a og en linje gennem p med n som retningsvektor, men hvorledes finder jeg skæringen.
Svar #3
11. december 2004 af Epsilon (Slettet)
#2: Indsæt koordinatudtrykkene fra parameterfremstillingen (givet ved t) i planens ligning og løs for t. For den fundne t-værdi substituerer du tilbage i parameterfremstillingen og finder skæringspunktet.
//Singularity
//Singularity
Skriv et svar til: hjælp til en matematikopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
