Matematik
Lidt mat hjælp
11. december 2004 af
Ole_chr (Slettet)
f(x) = e^(x-2) -3x^2
f(x) = (e^x)^2
f(x) = 4^x - 2^(2x)
f(x) = 5^x * e^-x
f(x) = 2x^-1,1 - 7rodx
Jeg har 48 af disse stykker... Jeg vil gerne ha lidt hjælp til, hvordan de forkellige udreges udregnes - så jeg noget at gå efter...
VH. Ole
f(x) = (e^x)^2
f(x) = 4^x - 2^(2x)
f(x) = 5^x * e^-x
f(x) = 2x^-1,1 - 7rodx
Jeg har 48 af disse stykker... Jeg vil gerne ha lidt hjælp til, hvordan de forkellige udreges udregnes - så jeg noget at gå efter...
VH. Ole
Svar #2
11. december 2004 af Ole_chr (Slettet)
Ups - "Find den afledede af hver af følgende funktioner"
Svar #3
11. december 2004 af Epsilon (Slettet)
#2: Her er nogle hints til opgaverne;
a) f(x) = e^(x-2) - 3x^2
b) f(x) = (e^(x))^2
c) f(x) = 4^x - 2^(2x)
d) f(x) = 5^x * e^(-x)
e) f(x) = 2x^(-1.1) - 7*sqrt(x)
ad a) e^(x-2) er en sammensat funktion.
ad b) (e^(x))^2 er en sammensat funktion.
ad c) 2^(2x) = (2^2)^(x) = 4^(x)
ad d) e^(-x) = 1/e^(x) eller differentier som sammensat funktion
ad e) tja, x^(-1.1) er en potensfunktion.
//Singularity
a) f(x) = e^(x-2) - 3x^2
b) f(x) = (e^(x))^2
c) f(x) = 4^x - 2^(2x)
d) f(x) = 5^x * e^(-x)
e) f(x) = 2x^(-1.1) - 7*sqrt(x)
ad a) e^(x-2) er en sammensat funktion.
ad b) (e^(x))^2 er en sammensat funktion.
ad c) 2^(2x) = (2^2)^(x) = 4^(x)
ad d) e^(-x) = 1/e^(x) eller differentier som sammensat funktion
ad e) tja, x^(-1.1) er en potensfunktion.
//Singularity
Skriv et svar til: Lidt mat hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
