Matematik

bevis: ax+b- -> a

12. juni 2009 af janni7500 (Slettet)

Hej derude...

Sidder lidt fast i beviset for at sekantens hældning = tangentens hældning..

Der hvor jeg sidder fast er der hvor jeg skal forklare det, nogen der kan hjælpe?

Det jeg skal bevise er: f(x)=ax+b -> f'(x)=a

På forhånd tak.. og god weekend til jer


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug tre-trinsreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2009 af Diana_J (Slettet)

Du skal bruge tretrinsreglen.

Først opskriver du Δf/?x som er:

Δf/Δx = (f(x+h)-f(x))/(x+h-x)

og derefter lader du h→0. Derved bliver Δf/Δx (h→0) = df/dx = f'(x).

I praksis får du altså, at:

Δf/Δx = (f(x+h)-f(x))/(x+h-x) = (a(x+h)+b-ax-b)/(x+h-x) = ah/h = a.

Da a→a for h→0 (a afhænger slet ikke af h), er:

f'(x) = a.


Svar #3
14. juni 2009 af janni7500 (Slettet)

den tretrinsreglen har jeg aldrig lært?!

hvor kommer de der d'er fra i 4. linje?

Vil prøve og se om jeg måske kan lærer det du har skrevet diana_j...


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2009 af Diana_J (Slettet)

 df/dx er bare en anden måde at skrive f'(x) på.

Når jeg skriver Δx, er det inforstået at det er  x2-x1. Det du gør er at lave denne afstand uendelig lille, så du får en hældning i et punkt i stedet for over en afstand. Når afstanden er uendelig lille skriver man i stedet dx. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2009 af Diana_J (Slettet)

 Du kan bare udelade df/dx fra det jeg skrev, da der ikke er mere information i det led. Det er bare en vane, at jeg skriver det. ;)


Svar #6
16. juni 2009 af janni7500 (Slettet)

Tak fordi gad og svare og bruge tid på forklaring Diana_J...

Fik ikke brug for det til eksamen,(heldigvis:D),

Men tak for hjælpen:D


Skriv et svar til: bevis: ax+b- -> a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.