Fysik

Isens smeltevarme

14. juni 2009 af sukkermus1014 (Slettet)

Hej.

Jeg sidder med et forsøg, hvor jeg har nogle formler jeg ikke helt forstår.

Jeg skal finde isens specifikke smeltevarme Ls --> f

IS: E is=m is*l s+m is*c vand* 18,6 grader

VAND: E vand=m vand*c vand *(-0,9 grader)

m is*L s + m is*c*18,6-m vand*c*0,9=0

Jeg disse 3 formler, hvor den sidste er en formel ud fra de to andre. Jeg er bare lidt i tvivl om hvad de forskellige betyder, jeg ved at L s er ukendt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2009 af peter lind

mis*Lis er massen af is gange den specifikke smeltevarme af is. Det angiver den varmeenergi der skal til for at omdanne is med massen mis til vand ved samme temperatur ( eller den varmeenergi der frigives når tilsvarende mængde vand omdannes til is ved samme temperatur.

m is*c vand* 18,6 grader er den energi der skal til for at opvarme mængden mis vand 18,6 grader

Summen af de 2 størrelser Eis er så den mængde varme der skal til for at smelte mis og opvarme dette 18,6 grader.

m vand*c vand *(-0,9 grader) er den varmeenergi der frigøres, når mvand afkøles  0,9 grader.

Den sidste ligning siger så at den mængde varme der skal til for at smelte mis og opvarme dette 18,6 grader er den varmeenergi der frigøres, når mvand afkøles 0,9 grader.
 


Svar #2
14. juni 2009 af sukkermus1014 (Slettet)

 Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Isens smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.