Fysik

Idealgasloven

14. juni 2009 af kartoz (Slettet)

der er to beholder som skal have den samme tryk når de sættes i forbindelse med hinanden?
beholder 1: 2.24 L og trykket er 2.36 atm
beholder 2: 6.82 L og trykket er 1.54 atm

temperaturen er uændret

hvorn kan man beregne det


Svar #1
14. juni 2009 af kartoz (Slettet)

Skal man ik bare sætte dem lig hianden?


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. juni 2009 af Casper1988 (Slettet)

Vil mene du bare skal sige

2,36*(2,24/(2,24+6,82))+1,54*(2,24/(2,24+6,82))=1,7atm


Svar #3
14. juni 2009 af kartoz (Slettet)

er det formlen: p*v=n*r*t du bruger
hvorn vil du stille den som formel


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. juni 2009 af Casper1988 (Slettet)

Da temperaturen er den samme kan t negligeres, derved kan kommer formlen til at se sådan ud.
P*V=n, Derved afhænger formlen kun af volume og tryk.
Derefter ganges de 2 tryk trykket med volumenbrøken af henholdvis den ene beholder og den anden.
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. juni 2009 af Casper1988 (Slettet)

Ups lavede lige en copy/paste fejl i formlen

2,36*(2,24/(2,24+6,82))+1,54*(6,82/(2,24+6,82))=1,7atm


Svar #6
14. juni 2009 af kartoz (Slettet)

mangler der ikke en r når t negligeres


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. juni 2009 af mathon

...eller skrevet

pbl*(V1+V2) = p1*V1 + p2*V2

pbl((2,24+6,82) L) = (2,24 L)*(2,36 atm) + (6,82 L)*(1,54 atm)

pbl*(9,06 atm) = 15,7892 L*atm

pbl = (15,7892 L*atm)/(9,06 atm) = 1,74274 atm ≈ 1,74 atm


Svar #8
14. juni 2009 af kartoz (Slettet)

Takker for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. juni 2009 af mathon

pbl*(9,06 atm) = 15,7892 L*atm

pbl = (15,7892 L*atm)/(9,06 atm) = 1,74274 atm ≈ 1,74 atm

pbl*(9,06 L) = 15,7892 L*atm

pbl = (15,7892 L*atm)/(9,06 L) = 1,74274 atm ≈ 1,74 atm


Skriv et svar til: Idealgasloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.