Fysik

wiens forskydningslov?

15. juni 2009 af vomatdr (Slettet)

Hej jeg sider og prøver at finde ud af solens maksimale intensitet ved hjælp af Wiens forskydningslov:

lambdammax=(290*10-3m * K)/T

T= Temperaturen, som i det her tilfælde er 5800

men kan bare ikke finde ud af hvad K står for?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af mathon

K er temperaturenheden Kelvin


Svar #2
15. juni 2009 af vomatdr (Slettet)

skal jeg så bare ignorer det? :S

altså:

lambdammax=(290*10-3m)/5800

for så bliver svaret meget lille :/ og det virker mærkeligt ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2009 af mathon

λmax = (290*10-3 m*K)/T = (290*10-3 m*K)/((273+5800) K) = 4,77523*10-5 m = 47,7523 µm


Svar #4
15. juni 2009 af vomatdr (Slettet)

Tusind tak mathon, du har været en stor hjælp :)

Dejligt med mennesker som dig der har overskudet til at hjælpe os andre!


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2011 af MKHJ (Slettet)

 hvorfor 273+5800


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2011 af mathon

hvis T er kelvintemperaturen

                    gælder

        λmax = (290·10-3 m·K)/T = (290·10-3 m·K) / (5800 K) =5,0·10-5 m = 50,0 µm
 


Skriv et svar til: wiens forskydningslov?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.