Fysik

vindmodstand????

15. juni 2009 af irv (Slettet)

2. Benzinforbrug
En bil holder på en lige og vandret vej. Med konstant acceleration opnår bilen farten 100 km/h i løbet af 14,6 s. Bilen med fører har massen 1350 kg.

a) Beregn størrelsen af den resulterende kraft på bil med fører under accelerationen.

Når bilen har opnået farten 100 km/h, fortsætter den med konstant fart.
Motoren yder da et arbejde med effekten 22,8 kW. Af denne effekt bruges 82 % til at overvinde luftmodstanden på bilen.

b) Beregn størrelsen af luftmodstanden på bilen.

Motoren bruger 1,0 L benzin for at udføre et arbejde på 7,8 MJ.

c) Hvor langt kører bilen med den konstante fart 100 km/h på 1,0 L benzin?
 

jeg har fået opg a) = 1,9m/s^2

jeg har problemer med opg b)!!

Fw = 1/2 * cw * A * p

hvad er cw? A = skyggearealet dette er jo ikke opgivet??


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du er inde på det forkerte i opgave b).

Du ved, at effekten bilen yder går til både at køre bilen og at kæmpe imod vindmodstanden. Du skal derfor udregne den kraft, der giver, at 82% af effekten modsvarer den resulterende kraft fra de resterende 18% af effekten, der accelererer bilen.


Svar #2
15. juni 2009 af irv (Slettet)

ja altså bilen yder et arbejde med 22,8Kw og 18% af dette modsvarer vinden dvs at 4,1Kw accelererer bilen men hvad så herfra?


Svar #3
15. juni 2009 af irv (Slettet)

så 22,8Kw - 4,1Kw = 18,7Kw. dvs 18,7Kw bruges til at overvinde luftmodstanden. men hvordan kommer jeg videre herfra?


Skriv et svar til: vindmodstand????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.