Matematik

Afvigelse

12. december 2004 af jacobberget (Slettet)
Jeg skal beregne en afvigelse - jeg har værdien 296 som jeg har målt, og tabelværdien 273,15. Måles det så, som følger:

A = | ((-273,15 C) – (-296 C)) / (-273,15 C) | = 0,0836536701 = 8,37 %

Eller er det helt ude og skide?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2004 af Lurch (Slettet)

det er korrekt

Svar #2
12. december 2004 af jacobberget (Slettet)

Så har jeg lige et andet spørgsmål - hvis jeg ikke er tilfreds med denne store afvigelse, vil jeg prøve at regne det ud, istedet for at benytte grafen.

Så ville jeg umiddelbart gøre som følger:

a=(122.300 - 106.100)/(90-40)=368,18
hvor (90,106.100) og (90 , 122.300) er punkter som jeg har målt under forsøget.

Dvs. en hældning på 368,18?

Så ligningen må være
y-106.100 = 368,18(x-90) <=>
y=368,18x - 139.136,2

Men på min graf skærer den y-aksen i noget der ligner 95.000.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2004 af Katty (Slettet)

(90,106.100) og (90 , 122.300)

og så:

a=(122.300 - 106.100)/(90-40)=368,18

Det giver ikke mening.

Svar #4
12. december 2004 af jacobberget (Slettet)

Der skulle have stået:
(40 , 106.000)
(90 , 122.300)

som de to punkter...

Og jeg har lært, at a = (y2-y1)/(x2-x1)

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2004 af Lurch (Slettet)

hvad er hvad? hvad står x og y for?
og hvad skal du finde?

Skriv et svar til: Afvigelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.