Matematik

Differentialregning/differentialkvotienter

15. juni 2009 af RickRo$$ (Slettet)

Hej.

Jeg skal besvare et spørgsmål vedr. differentialregning: "Gør rede for regneregler for differentialkvotienter, vælg blandt: f+k, f-g, k*f, √(f(x) og (f(x))2"

Hvordan vil i løse dette spørgsmål?

Jeg har tænkt mig at bruge 3-trins-reglen, og siden 2. trin i den regel går ud på at "bestemme differenskvotienten", som jo er bestemt i forvejen, skal jeg regne tilbage for at få funktionstilvæksten. 

Så hvis ovenstående fremgangsmåde er korrekt hvordan regner jeg så tilbage, altså fra trin 2 til trin 1?

Håber nogen forstår mit spørgsmål :-)


Svar #1
15. juni 2009 af RickRo$$ (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2009 af peter lind

Du skal overhovedet ikke regne tilbage. brug 3 trins reglen til at bevise regneregler for de 3 første tilfælde. De 2 sidste drejer sig om differentiation af sammensat funktion.


Svar #3
15. juni 2009 af RickRo$$ (Slettet)

 Hvordan ville du bruge tre trins reglen på fx den første? skal man ikke have et udtryk som f(x)=x2 eller g(x)=ax+b for at kunne bruge tre trins reglen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2009 af peter lind

( (f(x+h)+k) -((f(x)+k) )/h = (f(x+h)+k-f(x)-k)/h =( f(x+h)-f(x))/h -> f'(x) for h ->0


Skriv et svar til: Differentialregning/differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.