Fysik

Varmefylde og varmekapacitet - hjælp!

15. juni 2009 af Anna8950 (Slettet)

hej

Jeg er lidt i tvivl om om jeg har forstået forskellen på varmefylde og varmekapacitet rigtigt..

Et legeme med massen 350 g får tilført varmemængden 665 J. Herved stiger temperaturen fra 19,6 til 23,4 grader

Temperaturstigning: 3,8 K

Bestem varmelegemets varmekapacitet: C=Q/(delta) T= 665J/3,8k=175J/K

(dvs at der skal 175 J til for at opvarme 350 g af stoffet 1 grad eller hvad?)

Bestem stoffets varmefylde:

c=C/m=0,175kj/0,350g=0,500kJ/K*kg

(dvs at der skal 0,500 kj til for a opvarme 1g af det pågældende stof 1 grad eller hvad?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af peter lind

Jeg har ikke regnet efter men princippet er rigtigt. Man vil i dag dog måle masserne i kg.


Svar #2
15. juni 2009 af Anna8950 (Slettet)

Så C afhænger af massen af systemet og c ahænger af hvilket stof det er lavet af og er altså en konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2009 af peter lind

C er også afhængig af hvilket stof, der er tale om; men ellers har du ret.


Skriv et svar til: Varmefylde og varmekapacitet - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.