Matematik

stamfunktioner

15. juni 2009 af olise22 (Slettet)

Hej alle

Sidder nu med beviser for bestemte integraler, og i et bevis for ledvis integration siger de at:

Hvis F og G er stamfunktioner til f og g, ved vi fra tidligere at F+G er stamfunktion til f+g... 

Mit spørgsmål er, om der er nogen der kan sige hvor det er vi ved det fra..? Kan ikke lige finde det nogen steder.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug ledvis integration.

Lad h(x) = f(x) + g(x) og find nu stamfunktionen til h(x).


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. juni 2009 af mathon

F(x) =  f(x)dx
G(x) = ∫g(x)dx


(F+G)'(x) = F'(x)+G'(x) = f(x)+g(x) = (f+g)(x)

hvoraf

∫(F+G)'(x)dx = ∫(f+g)(x)dx

(F+G)(x) = ∫(f+g)(x)dx


Svar #3
15. juni 2009 af olise22 (Slettet)

tak


Skriv et svar til: stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.