Matematik

Hvad er det her?

16. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

Jeg har fået stukket det her i hånden:

(1)/cos2v = (sin2v+cos2v)/(cos2v)

(sin2v)/(cos2v) + (cos2v)/(cos2v)

tan2v + 1 ?

Nogle som kan sige hvad det er et bevis for? hvis jeg selv skulle gætte måtte det være grundrelationerne for cos og sin?; cos2v+sin2v = 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2009 af mathon

...kunne være

f(x) = tan(x)

f '(x) = (1/cos2(x)) = ((cos2(x)+sin2(x))/cos2(x)) = 1 + (sin2(x)/cos2(x)) =
1 + (sin(x)/cos(x))2 = 1 + tan2(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2009 af mathon

detaljer:

f '(x) = (cos(x)*cos(x) - sin(x)*(-sin(x))/cos2(x) = (cos2(x) + sin2(x))/cos2(x)

      1/cos2(x)
=
      1+tan2(x)


Svar #3
16. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

Okay, så er det ikke grundrelationerne for cos og sin, vel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2009 af mathon

de indbefatter
grundrelationen

cos2(x) + sin2(x) = 1


Svar #5
16. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

Okay, men vil du påstå at det er nødvendigt til en mundt. prøve at fortælle? når jeg har fortalt følgende;

at grundrelationerne bliver bestemt med hjælp fra enhedscirklen hvor at 1 = hypto. og at kvatete = sin(v) og cos(v), samt derefter har vist følgende bevis med en vinkel på 45o;

cos2v + sin2v = 1

cos245o + sin2 45o = 1

2cos245o = 1

cos245o = 0.5

cos45o = √(2)/2

??


Skriv et svar til: Hvad er det her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.