Matematik

Brøker haster

16. juni 2009 af range ploox (Slettet)

har tideligere idag oprettet et indlæg som bestod af mange Spørgsmål, Har næsten forstået alle svarende. Men ikke hvordan man regner en brøk ud til et helt tal og en brøk, jeg spurgt hvordan man gjorde det med fx 5/2 jeg fik svaret 5/2 = 4/2 +1/2 =2 + 1/2 =2'1/2 men forstår det ikke.

Vil bare gerne vide hvordan man regner en brød ud til en brøk med et helt tal forand sig


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2009 af sebastian.k (Slettet)

Hvis vi tager dit eget eksempel der med 5/2. Du ved jo, at 2/2 =1  og 4/2=2. Når du nu har brugt de fire halve (4/2) har du én halv tilbage (1/2) altså har du 2+1/2=2½

du skal altså se hvor mange gange nævneren går op i tælleren. Det tal du får ud af det, er dit hele tal. Derefter ser du, hvor mange "dele" du har tilbage og lægger dem til.

Tag f.eks 16/3

3 går 5 gange op i 16. Herefter har vi 1/3 til overs. altså er 16/3=5+1/3


Svar #2
16. juni 2009 af range ploox (Slettet)

Det hjalp mange tak


Skriv et svar til: Brøker haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.