Matematik

Bestem konstanten

16. juni 2009 af SØREN_RYGE (Slettet)

 Bestem konstanten c så andengradsligningen 3x^2 - 5x + c = 0 har netop en løsning.

tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2009 af Joda (Slettet)

d = b^2 - 4ac

Og du ved at for at et andengradspolynomium kun har en løsning, skal diskriminanten være = 0, defor:

5^2 - 4*3c = 0

Og så er det grundlæggende algebra derfra


Skriv et svar til: Bestem konstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.