Fysik

Lysets brydning

17. juni 2009 af hs9845 (Slettet)

Hej,

Jeg sidder og arbejder på min 24 timers fysik-eksamen og har trukket Lysets brydning.

ER lysets brydning det samme, som brydningsindeks?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2009 af Daniel TA (Slettet)

Nej, men det hænger sammen. Man kan finde ud af hvor meget lyset brydes, hvis man kender brydningsindekser for de to stoffer hvori der sker en brydning


Svar #2
17. juni 2009 af hs9845 (Slettet)

tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2009 af mathon

lysets brydning: det fænomen, at lysets retlinjede udbredelse skifter retning ved overgang
                         til et andet stof. Lysets udbredelse i det andet stof er fortsat retlinjet,
                         hvorfor
                         lysvejen bliver en brudt, ret linje.

brydningsindeks:
                         ved overgang til andet stof følges:
                         sin(θ1)*n1 = sin(θ2)*n2 , hvor n er stofspecifik
                         for vakuum difineres
                         nvacuum = 1
                         nluft viser sig at være tilnærmelsesvis 1
                         hvoraf
                         for et vilkårligt stof i forhold til atmosfærisk luft gælder
                         sin(θstof)*nstof = sin(θluft)*nluft
                         nstof = sin(θluft)/sin(θstof)*1
                         nstof = sin(i)/sin(b)
 

                     
 


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2009 af mathon

difineres → defineres


Skriv et svar til: Lysets brydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.